De Kenyaanse Stadsboer

americangothichipster-e1333810517626-300x370

Urban agriculture, city farming of gewoon stadstuinieren: lekker op je balkonnetje of op een braakliggend terreintje ontzettend mooie vergeten groenten verbouwen. Je ziet al snel een bebaarde yup of hipsterstudent voor je met een schoffel in 1 hand en een lokaal gebrouwen IPA-tje in de ander. En eerlijk is eerlijk, ik doe er zelf graag aan mee.

De laatste plek daarentegen waar je deze trend zou verwachten is wel in de sloppenwijken van Nairobi, Kenya. Toch zijn de Kenyaanse stadsboeren in opkomst. Door gebruik te maken van goedkope beschikbare middelen weten deze mensen in Nairobi niet alleen hun gezin te voeden, maar ook een bescheiden salaris te verdienen. Oude postzakken worden met grond en mest gevuld en groenten als spinazie, tomaten en boerenkool (Cale voor de Rens Kroes-en onder ons) worden in de boven- en zijkant van de zak geplant. Op deze manier kan 1 oude postzak een klein gezin voeden.

In Kenya leeft 1 op de … mensen in armoede en is …% niet zeker dat hij elke dag voldoende te eten krijgt. Bovendien is het vaak zo dat de calorieen die men binnenkrijgt weinig goede voedingsstoffen bevatten. Op deze eenvoudig maar zeer vindingrijke manier kan men dus niet alleen ondervoeding tegengaan maar meteen armoede bestrijden. Daar kunnen die moestuintjes van de Appie Heijn nog een puntje aan zuigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s